Корнелия Нинова. Кадър БНТ

Готови сме с програма за действие в първите 100 дни, която е финансово разчетена. Стои важна задача пред нас – приемане на бюджета за 2022 година. Ще положим усилия да се състави стабилно мнозинство и редовно правителство. Това каза от парламентарната трибуна лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана от БНТ.

Тя уточни, че от коалиция „БСП за България“ влизат в този парламент с 3 приоритета.

„Първият – промяна на досегашния модел на управление, възстановяване на държавността и на конституционните принципи на разделение на властите, правова държава, справедливост, равенство, превеждане на държавата през кризите. И трето активна проевропейска външна политика за ускорено приемане на Плана за възстановяване и устойчивост“, заяви Корнелия Нинова.

По думите ѝ България се намира в здравна, социална, икономическо-енергийна кризи и трябва да се прояви разум и мъдрост, за да не се допусне четвърта – политическа, ако не се състави устойчичо мнозинство и редовно правителство.

Любомир Каримански: Нека предложим на обществото истинска и осезаема промяна

Точно в тази зала, наречена от Захари Стоянов „свещена“, в която се гласуват законите с мисъл за бъдещето на нашето отечество, бих искал да покажем сговор, пристойно поведение и родолюбие, подобаващо на високия морал и почтеност на народния представител, заяви от парламентарната трибуна Любомир Каримански от ИТН.

„Нека впрегнем цялата си креативност и съзидателна мощ и предложим на обществото истинска и осезаема промяна, свързана с високи нравствени критерии и стандарти, независимо от политическата окраска“, каза още той.

По думите му политическите сили трябва да намерят пътя едни към друг и да се радват на различията си.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име