Кадър БНТ

В 9.00 часа днес започнаха първите консултации за съставяне на правителство при президента Румен Радев. Първо той прие представители на първата политическа сила – „Продължаваме промяната“ и ги поздрави за изборната победа, съобщи БНТ.

„Надявам се, че осъзнавате каква огромна отговорност стои върху вас. Тази година проведохме три избора за НС и в резултат за трети път връчвам първия мандат на различни представители на политическите партии. Това е важно предупреждение, доверието на че българските граждани не се дава даром и трябва да се отстоява“, заяви президентът. Той подчерта, че служебното правителство е стабилизирало страната.

„Това, което се случи в изборната нощ, носи огромна отговорност, ние осъзнаваме, че на България вече ѝ е абсолютно належащо да има редовно правителство, което да защитава изцяло българския интерес, да решава спешните и неотложни проблеми, които могат да се решат от правителство с пълен мандат и с работещ парламент“, заяви лидерът на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той изрази надежда в най-близко време да бъде представен проект за кабинет, базиран на коалиция от 4 партии. На базата на преговорите между партиите е направен коалиционен документ, който е завършен снощи в полунощ и е изпратен до всички бъдещи партньори.

Петков отбеляза, че той съдържа формата на формиране на бъдещото правителство.

„Ние избрахме принципа на пропорционалност. Важно е за нас всеки един от коалицията да се чувства пълноправен партньор в общата ни работа. Имахме над 90 процента общи политики“, поясни той.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име