Наркооранжерия е открита в хладилни камиони в село Златна нива, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Окръжна прокуратура – Шумен е започнала разследване за производство и държане без надлежно разрешение, в съучастие, на високорискови наркотични вещества в големи размери, предназначени за разпространение.

Във връзка със случая са задържани петима мъже, никой от които не е жител на град Шумен. Предстои привличане към наказателна отговорност на всеки от тях за престъпление по чл. 354а, ал. 2 от НК.

На 28 декември са извършени претърсвания на стара мелница, разположена в село Златна нива. В отдалечена част на двора й са открити четири хладилни камиона, оборудвани с добра охладителна и отоплителна техника, пригодени за отглеждане на марихуана. Намерени са 1200 обрани растения, както и 400 растения в саксии.

В помещение в самата мелница, пригодено за сушилня, са намерени над 10 кг готова сушена продукция на стойност 65 000 лева.

След като бъдат привлечени към наказателна отговорност, наблюдаващият случая прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен ще задържи за 72 часа петимата мъже. Поради тежестта на престъплението, за което законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 до 12 години и „глоба“ в размер от 10 000 до 50 000 лева, в съда ще бъдат внесени искания за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ на петимата.

Действия по разследване на случая продължават и към момента под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Шумен.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име