Продължава засиленият контрол на водачите по пътищата в региона. Във всички празнични и почивни дни униформените ще контролират строго скоростните режими, няма да допускат управление на автомобили с концентрация на алкохол в кръвта и/ или след употреба на наркотични вещества или техни аналози, както и от неправоспособни водачи. Предвидени са  специализирани полицейски операции в районите на увеселителни заведения.

Засилено полицейско присъствие за осигуряване на безопасността на движението ще бъде осигурено и на 3 януари след празничните почивни дни. Създадена е организация за максимален брой полицейски екипи по направление от и към големите населени места.

Дейността ще бъде насочена основно към подпомагане и регулиране на движението по пътищата, контрол над водачи с рисково поведение, свързано с неправилно изпреварване, неправилни маневри и отнемане на предимство.

От полицията апелират водачите да не седят зад волана след употреба на алкохол, да спазват ограниченията на скоростта и да не създават рискови ситуации по пътищата.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име