Сн. ОДМВР

Окръжната прокуратура в Шумен привлече към наказателна отговорност двама мъже от Нови пазар за престъпление по член 354а, ал. 1 от НК – държане с цел разпространение на високорискови наркотични вещества.

Обвинението С. С. (35 г.) и Р. Й. (37 г.) са задържани за срок до 72 часа с цел довеждането им в съда за определяне на мярка за неотклонение, съобщиха от Апелативна прокуратура.

Както вече информирахме, в следобедните часове на 10 януари 2022 г. в община Нови пазар е спрян за проверка от служители на ОДМВР – Шумен лек автомобил. Във водача С. С. са намерени и иззети 170 грама суха тревиста маса, която реагирала на полевия тест за марихуана.

В хода на извършените неотложни следствени действия е установено, че в село Сечище, в дома на Р. Й., се намират три чувала, съдържащи общо 11 кг марихуана, четири буркана с още 200 грама от наркотика и буркан със семена.

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура – Шумен. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо обвиняемите.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име