108 са новите случаи на COVID-19 в Шуменска област през последните 24 часа, показва Единният информационен портал. Общият брой на потвърдените случаи от началото на пандемията към момента вече е 15 915. Излекуваните са 14 165 души, а починалите – 982.

От новите случаи най-много са деца и младежи на възраст до 19 години – общо 22 души. Новозаразените са от 8 месеца (момченце от Салманово) до 87 г. (жена от Шумен).

По настоящ адрес на регистрираните през последното денонощие 58 са жители на град Шумен, 10 от Велики Преслав, по 4 от Нови пазар и Загориче и 3 от Радко Димитриево. По двама има от Върбица, Дибич и Смядово. Останалите са по един от Белокопитово, Близнаци, Борци, Върбак, Градище, Драгоево, Златар, Ивански, Илия Блъсково, Имренчево, Каолиново, Каспичан, Мадара, Никола Козлево, Осмар, Памукчи, Пет могили, Салманово, Средковец, Струйно, Трем, Царев брод и Черноглавци.

Вчера от Шуменската болница са изписани 20 пациенти, а приетите са 13. Няма починали за изминалото денонощие.

Към 00 ч. на 11 януари пациентите, настанени в COVID отделенията на МБАЛ – Шумен са 119. В Детско отделение се лекуват 2 деца, няма новопостъпили през вчерашния ден. В МБАЛ – Шумен с адрес в гр. Нови пазар към момента са 10 пациенти.

В отделението за интензивни грижи са настанени шест пациенти, от които двама са интубирани.

Общо 79 888 са поставените дози от ваксините срещу коронавирус за областта, като 532 от тях са приложени през изминалото денонощие.

Броят на лицата със завършен ваксинационен курс е 38 255, а лицата с поставена бустерна доза вече са 8 414.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име