49 са новите случаи на коронавирус в Шуменска област през последното денонощие. От тях почти половината – 23, са жители на Шумен. По трима заразени има от Велики Преслав, Нови пазар и Смядово, по двама души са регистрирани от Драгоево и Златар и по един от Васил Друмев, Загориче, Каспичан, Кюлевча, Мараш, Менгишево, Миланово, Мокреш, Нова бяла река, Салманово, Хан Крум, Царев брод и Ясенково.

Най-много са новозаразените на възраст от 40 г. до 49 г. и от 50 г. до 59 г. – по 11 души.

РЗИ – Шумен информира, че със Заповед на министъра на здравеопазването, считано от 11 януари 2022 г. лицата с потвърден COVID-19 подлежат на задължителна изолация за период от 10 дни, считано от датата на потвърдителното лабораторно изследване. Всички близки контактни на доказан случай на коронавирусна инфекция подлежат на 7-дневна карантина, считано от датата на последния им контакт с потвърдения случай. Със същата заповед се отменя условието за задължителна 14-дневна изолация след изписване от лечебно заведение.

Пациентите, които са на лечение в COVID отделенията на МБАЛ – Шумен към 00 ч. на 12 януари са 118. През вчерашния ден за болнично лечение са приети 14 пациенти, а изписаните за деня са 11.

В Детско отделение към момента за болнично лечение остават две деца. В МБАЛ – Шумен с адрес в гр. Нови пазар са настанени 7 пациенти на лечение.

Настанените в интензивно отделение на МБАЛ – Шумен са пет, от които двама са интубирани.

Вчера са починали четирима мъже на 67 г., 78 г., 79 г. и 85 г.

Вчера общо приложените дози в имунизационните кабинети и практиките на общопрактикуващите лекари за цялата област са 864.

Общо поставените дози от ваксини срещу COVID-19 за областта до момента са 80 752, а броят на лицата със завършен ваксинационен курс е 38 341. Лицата, на които е приложена и бустерна доза са 9 065.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име