С обновен състав авторският спектакъл на Съби Събев „Задявки надигравки” дава началото на творческата 2022-ра година в шуменския театър. Фолклорната игра по популярни български народни песни и танци ще бъде представена на 15.01. /събота/ от 11:00 в зала „Патиланчо”. На следващия ден по същото време и на същото място театърът очаква малката си публика на театралната игра „Жълтата Червена шапчица” по Джани Родари, реж. Съби Събев.

На 22.01 гостува Държавен куклен театър – Търговище с постановката „Косе Босе” по Рада Москова, авторски спектакъл на Ели Хрусанова -Златанова и Христо Златанов. В неделния ден театърът представя невероятната приказка „Закуска за принцеса” от Янко Митев. Текстът е носител на I –ва награда за образователна пиеса от Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник” в Ямбол 2015 г. Спектакълът е носител на Награда за образователен театър от 21-то издание на Националния куклено-театрален фестивал “Михаил Лъкатник” – Ямбол 2019.

На 25.01. с комедията „Михал Мишкоед” от Сава Доброплодни ДКТ „Васил Друмев” гостуваме в столицата. От 19:00 ч. на Открита сцена „Сълза и смях” публиката ще се срещне с герои, чието дребно щастие се определя от наивността и житейския ентусиазъм на техните жертви. И всичките им действия минават като на парад пред очите и ушите на две клюкарки, представящи общественото мнение. Драматургичният вариант е на Кольо Карагеоргиев, режисьор е Съби Събев. Спектакълът е посветен на 165 години от първото представление в Шумен и в България. На следващия ден /26.01./ комедията гостува в Казанлък.

На 27.01. от 19:00 ч. на шуменска сцена ще бъде представена неспиращата да вълнува любовна история на Фани Хорн, Жак Мюрие и отец Ередиа в постановката на Бойко Илиев „Осъдени души” по Димитър Димов. Месецът ще завърши с две детски представления.

На 29.01. ще се играе спектакълът „Тримата братя и златната ябълка” по народната приказка, драматизация Мирослав Стоилов, реж. Даниела Христова. На 30.01. ще разкажем „Историята на мистър Хепи” по Доналд Бисет, реж. Съби Събев.

Работното време на билетна каса е всеки делничен ден от 11:00 ч. до 14:00 ч. и от 15:00 ч. до 18:00 ч. Събота и неделя от 10:30 ч. в зала „Патиланчо”.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име