Иван Иванов, сн. МЗХГ

Целият директорски борд на държавното дружество „Напоителни системи“ е освободен от длъжност. Това съобщи министърът на земеделието Иван Иванов пред парламентарната Комисия по земеделие, предаде БНР.

Поста си запазва само изпълнителният директор, но той също ще бъде сменен, ако не постигне бързо финансово оздравяване на държавното дружество, заяви Иванов. Освободените членове на борда бяха назначени неотдавна от служебния министър Христо Бозуков.  

Иван Иванов коментира пред депутатите, че е учуден как изобщо съществува това дружество. Министърът заяви, че вероятно скоро ще сезира  ДАНС и МВР заради съмнения за тежки злоупотреби и кражби в Напоителни системи. Преди него и проф. Бозуков подаде сигнал до прокуратурата за евентуални престъпления. Иванов посочи, че е възложил одит и очаква доклада от него.  

Във връзка със скъсаните диги, причинили тежки наводнения преди месец, Иван Иванов каза, че са изпратени искания до фирмите – изпълнители да извършат ремонт в гаранционния срок, но те отказват да го направят. Затова се предвиждат нормативни промени, като идеята е дружеството „Напоителни системи“ само да извършва ремонтите на важните съоръжения.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име