В следобедните часове вчера в РУ- Шумен от 59-годишен турски гражданин бил подаден сигнал, че е измамен по телефона от жена, която му обещала да сключи брак с него и той й „помогнал“ със сумата от 20 000 евро, съобщиха от полицията. По негови данни това е станало за период от 12 години.

Комуникацията им започнала през 2010 година, когато на неговия номер се обадила непозната, представила се за жена, която живее в България и потърсила помощ от него. По различни поводи и причини във времето той й пращал пари. Контактували само по телефон. През 2018 година му обещала, че ще се сключи брак с него, но не разполага с пари да тръгне към Турция. За пореден път й пратил парична сума, но пътуването не се осъществило. Оттогава тя няколко пъти му казвала по телефона, че намеренията са й сериозни.

В началото на годината мъжът  решил да дойде да я види в България. Когато влязъл в страната, тя му звъннала и му казала, че е болна от ковид и не може да пътува. Мъжът се усъмнил и подал сигнал за измама в РУ- Шумен. Разпитан е пред съдия.

За извършено престъпление по чл. 209 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име