По данни на РЗИ през последната седмица се наблюдава спад в темпа на ваксинация срещу COVID–19 в област Шумен. Само около една четвърт от поставените ваксини са за приложена първа доза, което изисква да се засили информационната кампания с цел подобряване на ваксинационния обхват в областта. Това стана ясно на среща на областния управител д-р Владимир Йолов с директора на РЗИ-Шумен д-р Пепа Калоянова и с изпълнителния директор на МБАЛ Шумен д-р Димитър Костов.

На разговора, в който участва заместник-областният управител Сашо Евлогиев, беше обсъдена епидемичната обстановка във връзка с разпространението на COVID-19 на територията на област Шумен.

Директорът на РЗИ д-р Калоянова съобщи, че към днешна дата заболеваемостта за област Шумен е 502 на 100 000 души за 14-дневен период и от днес областта е в тъмночервената зона. По думите на д-р Калоянова на този етап не се налага въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, но е важно мерките да се спазват и да се извършва засилен контрол от оторизираните за това институции.  

По информация на д-р Димитър Костов към момента в МБАЛ-Шумен се лекуват средно около 130 пациенти и няма стръмно нарастване на постъпващите за лечение.

На срещата беше взето решение на 25 януари да бъде свикано заседание на Областния кризисен щаб. 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име