Сн. Фикосота ООД

„Фикосота“ ООД въведе успешно в експлоатация нова линия за производство и пакетиране на капсули за пране, съфинансирана по проект проект “Ecodose by Savex – the big impact of going small” (Екодоза Савекс – големият ефект от малкия размер). Проектът с референтен номер 2018/114716 се изпълнява с финансовата подкрепа на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021, в рамките на програма “ Развитие на бизнеса, иновации и МСП в България”.

Основната цел на проекта е повишаване конкурентоспособността на „Фикосота“. Новозакупеното оборудване позволява производството на капсули с по-малки размери, като по този начин ще донесе значителни екологични ползи не само по време на производствения процес, но и при използването на капсулите от крайните потребители.

Капсулите за пране са най-бързорастящият сегмент при перилните продукти и все по-предпочитани сред младите потребители. Освен най-удобният формат за съхранение и дозиране, новият продукт на Фикосота се отличава с по-малки по размери и обем в сравнение със старта на проекта, ефективност при отстраняване на петната, щадяш  тъканите и цветовете, приятни и дълготрайни аромати но и изключително икономичен, поради концрентрираните формули.

Зеленият ефект се постига чрез насочване на потребителските предпочитанията и търсене към продукти, щадящи околната среда, както и чрез постигнатите подобрени показатели спрямо началото на проекта:

– По-малко количество генерирани отпадъци, поради по-доброто дозиране на перилния препарат (като чрез типа продукт се преодолее тенденцията за предозиране при пране)

– 8 000 тона годишно по-малко по-малко химически субстанции поради различната структура на новия продукт

– 480 тона/г по-малко вода по време на производството

– 250 тона/г по-малко отпадна вода от производствения процес

– 915 тона/г по-малко въглеродни емисии, генерирани при производството

– По-малко количество първични опаковки, следователно по-малко отпадъци в природата.

Рекламна публикация

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име