44 пътнотранспортни произшествия са възникнали през март на територията на ОДМВР- Шумен. От тях пет са тежки, с петима ранени. Установени са 5728 нарушения при извършени проверки по пътищата в региона, съобщиха от полицията.

Най-много са за превишена скорост – 3938. За неспазване на предимство, знаци и сигнали са санкционирани 384 водачи, за неправилно спиране и паркиране нарушенията са 610. Глобени са десетима за отнемане на предимство на пешеходец. При проверки в областта са установени 139 водачи, които не са ползвали обезопасителен колан или каска. 373 са били с нередовни пътни документи. 231 са били зад волана на технически неизправно превозно средство. Установени са 36 неправоспособни водачи и 12, които са управлявали след употреба на алкохол.

Десет са установените водачи, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Санкционирани за неправилно пресичане или пресичане на непозволени места са 11 пешеходци.

Временно отнети са 47 свидетелства за управление на моторни превозни средства, като най-много- 23 са заради водачи, които са нямали задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Прекратена е регистрацията на 28 собственици на пътни превозни средства, заради управление без свидетелство, след употреба на алкохол и/или наркотични вещества и техни аналози или е предоставил превозното средство на водач, който не притежава свидетелство за управление.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име