Васил Тодоров, ДСБ

Общинският съветник и председател на ДСБ в Шумен Васил Тодоров поиска от кметската администрация информация за съмнителна обществена поръчка, която беше огласена на специална пресконференция вчера от ръководството на партия „Има такъв народ“.

Става въпрос за обществена поръчка за извозване на строителни отпадъци от бита на стойност 750 000 лв., която преди дни е спечелена от „Еко груп ресайклинг“ ООД. Според ИТН, в случаая има съмнения за корупция, конфликт на интереси и злоупотреба със служебно положение на висши общински и държавни служители.

„Тъй като публикуваната информация в медиите предизвика голям обществен интерес, искам да ми бъде дадена пълна информация за тази обществена поръчка“, заяви Васил Тодоров на днешната сесия.

Той сезира и местната комисия за конфликт на интереси с настояване да се провери дали към датата на обявяването на обществената поръчка представители на администрацията са били в конфликт на интереси чрез свързани лица. Тодоров визира двама от шефовете на общинските предприятия за чистота, чиито съпруги са били бизнеспартньорки във фирмата, спечелила поръчката

Повече по случая тук

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име