Кадър БНТ

Тази сутрин парламентарната група на ГЕРБ-СДС внесе вот на недоверие към правителството заради лошо управление и провал в сферата на публичните финанси. Това съобщи на брифинг в парламента председателят на парламентарната група на най-голямата опозиционна партия Десислава Атанасова, съобщи БНТ. Искането за вот на недоверие е подписано от 59 народни представители.

Заедно с вота, от ГЕРБ-СДС са внесли и промени в Изборния кодекс, които предвиждат връщането на хартиените бюлетини. От опозиционната формация настояват предложението им за промени в Изборния кодекс, както и предложението на БСП за смяна на изборните правила, да бъдат разгледани възможно най-скоро в пленарната зала.

„В програмата за тази седмица на парламента сме предложили да бъде разгледан онзи законопроект на БСП, който някак странно повече от два месеца престоява в чекмеджето на председателя на правната комисия от „Продължаваме промяната“. За нас е неясно как коалицията, част от която внася този законопроект, другата част да не допуска това нещо да се обсъжда в детайли. Затова освен нашия законопроект за промяна в Изборния кодекс, който е належащо да се разгледа, следва Народното събрание тази седмица да разгледа и кодекса, внесен от ПГ на БСП.“ – заяви председателят на ПГ на ГЕРБ – СДС Десислава Атанасова.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име