Шест месеца след като „Продължаваме промяната“ спечели изборите и създаде коалиционен кабинет заедно с БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“, в Народното събрание се обсъжда вот на недоверие към правителството. Той беше внесен от ГЕРБ-СДС. Извънредното заседание на Народното събрание започва днес от 11 ч.

Към момента гласовете в парламента за вота на недоверие са 125 – с гласовете на ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и „Има такъв народ“, които напуснаха коалицията и заявиха, че ще гласуват срещу правителството на Кирил Петков. 115 са гласовете в подкрепа на кабинета заедно с отцепилите се депутати от ИТН, тоест засега не достигат шест гласа, за да се обърне вотът.

Междувременно днес в София се очаква да се проведат цели 11 протеста покрай дебатите и гласуването на вота на недоверие към правителството на Кирил Петков. От едната страна на парламента ще демонстрират в подкрепа на кабинета, а от другата страна – срещу него.

Малко след 7 ч. тази сутрин активисти на ВМРО, сред които беше и евродепутатът Ангел Джамбазки, блокираха дома на премиера Кирил Петков на ул. „Цар Иван Шишман“ в центъра на София. Те обявиха, че искат разговор за Македония

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име