Сн. областна администрация

Областният управител Владимир Йолов се срещна с големия щангист и старши треньор на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов и поздрави легендарния шуменец за последните успехи на водения от него отбор на проведеното в Тирана Европейско първенство по вдигане на тежести, съобщиха от областна администрация. На първенството отборът е постигнал най-големия успех за последните 30 години, като състезателите са завоювали 5 титли и България е на първо място в отборното класиране. 

Владимир Йолов връчи на Иван Иванов Почетен плакет на областния управител на Шумен и поздравителен адрес.„С висок дух Вие преодолявате предизвикателствата и работите за издигане престижа на българския спорт. Бъдете горди с постиженията си и с труд, упоритост и амбиция реализирайте още по-високи резултати“, се обръща към големия треньор областният управител и отправя пожелания за здраве и нови успехи. Иван Иванов подари на областния управител новоизлязлата книга „Българска спортна слава“, представяща успехите на българския спорт  от 1949 до 2021 година.

На срещата двамата са обсъдили идеята как децата и учениците да спортуват повече. Иван Иванов сподели, че след приключването на ангажиментите му в националния отбор ще се завърне в Шумен, за да сподели огромния си опит и да продължи да развива спорта на местно ниво.„Ще се опитаме да направим нещо ново за Шумен. Под формата на свободно избираем час в училищата да влязат различни видове спорт, като по този начин повече деца да започнат да спортуват и да се популяризира спорта“, обясни Иван Иванов. 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име