Сн. скрийншот

БСП спира всякакви преговори с „Продължаваме промяната“ за съставяне на правителство. Това обяви лидерът на левицата Корнелия Нинова след заседание на ръководството на партията и парламентарната група. БСП е готова да продължи разговорите за ново правителство, само ако Кирил Петков не е премиер, подчерта Нинова.

Причината за това решение е изгонването на 70 руски дипломати, което според Нинова е безпрецедентно. Тя подчерта отново, че решението за гоненето на дипломатите не е взето от Министерския съвет, а еднолично от Кирил Петков.

„За пореден път Кирил Петков взима еднолични решения по въпроси, които много сериозно засягат националната политика, вътрешната и външната. Досега проявявахме толеранс и разбиране в името на общата цел, а именно – да променим модела на управление на България. Тъй като това е поредното такова решение, ще се върнем на масата на преговори, ако „Продължаваме промяната“ предложат друг министър-председател“, каза Нинова.

Лидерът на БСП поиска закрито заседание на парламента и изслушване на шефа на Държавна агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) за доклада, който е изготвил и който „явно е дал само на Кирил Петков“. Според Нинова, президентът също не е запознат с този доклад, което определи като „притеснително“. Затова го призова да свика заседание на Консултативния съвет за национална сигурност.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име