Възпитаници на ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“ – Шумен намериха брачна халка по време на занимания на открито в ПП“ Шуменско плато“. Днес преди обяд на поляната до детската площадка, вдясно от Стария град, ръководителите и децата решили да почистят  зелените площи . На една от пътечките 8-годишните Николай и Йоан забелязали предмет, който блести. Извадили го от пръстта и разбрали, че са намерили брачна халка. Развълнувани, децата веднага я занесли и предали на една от учителките. Помолили да бъде предадена в полицията, за да се намери собственикът й.

Изненадата за тях дойде, когато на място при тях пристигнаха полицейски служители. Полицай Янко Димитров от РУ- Шумен и експертът-криминалист Добромир Дойчинов им показаха как се извършва оглед на местопроизшествие, запознаха ги с действията, които извършват в такива ситуации. Полицейските служители им благодариха за доблестната постъпка и им обещаха, когато намерят собственикът на халката да ги информират.

От вътрешната част е изписано името Панко, а отбелязаната дата е 20 ноември 1966 година. Собственикът й може да си я получи в РУ- Шумен срещу съответните доказателства за принадлежност.

ОДМВР- Шумен благодари на Николай и Йоан и всички деца, които са на зелено училище за доброто дело.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име