Собственикът на брачната халка, която деца намериха в ПП“ Шуменско плато“, е открит. Възрастна жена се обадила в Районното полицейско управление и разказала, че халката изчезнала през 1970 година. По това време жената работила в отделението за недоносени деца в шуменската болница. Когато къпела децата си я сваляла, точно в един такъв момент пръстенът изчезнал. Съпругът на жената вече е покойник и халката е с голяма сантиментална стойност. От вътрешната й част е изписано името Панко, а отбелязаната дата е 20 ноември 1966 година.

Възпитаници на ЦПЛР – ОДК „Анастас Стоянов“ – Шумен намериха накитът по време на занимания на открито в ПП“ Шуменско плато“.  Днес преди обяд на поляната до детската площадка, вдясно от Стария град, ръководителите и децата решили да почистят зелените площи . На една от пътечките 8-годишните Николай и Йоан забелязали предмет, който блести. Извадили го от пръстта и разбрали, че са намерили брачна халка. Развълнувани, децата веднага я занесли и предали на една от учителките. Помолили да бъде предадена в полицията, за да се намери собственикът й.

Вместо това обаче, на място при тях пристигнали полицейски служители. Полицай Янко Димитров от РУ- Шумен и експертът-криминалист Добромир Дойчинов им показали как се извършва оглед на местопроизшествие.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име