26-годишен мъж от с. Цани Гинчево бе признат за виновен от Окръжния съд в Шумен и получи присъда „лишаване от свобода“ за срок от 20 години при строг режим на изтърпяване на наказанието. К.С. беше осъден за това, че чрез употреба на сила отнел от възрастна жена пари, като грабежът е придружен с убийството й.

Граждански искове в размер на 100 000 лева и 50 000 лева, които подсъдимият ще трябва да изплати на близки на жертвата, бяха изцяло уважени от съда. За негова сметка са и разходите, направени по делото, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура във Варна.

Жертвата познавала К.С. от дете, като понякога той я посещавал в дома й. Така се случило и на 12 март 2021 година, когато 26-годишният мъж отишъл в къщата на възрастната жена. Макар да не го очаквала, тя му сервирала вечеря. След това двамата прекарали още малко време около масата. Подсъдимият забелязал, че върху шкаф в стаята имало оставени пари и решил да ги вземе. За улеснение му хрумнало да пребие домакинята, за да не може да му се противопостави.

В изпълнение на плана си, взел дървена цепеница от двора на къщата на жената и нанесъл удар в лицето й. Тя паднала на земята без възможност да се защити, а К.С. продължил да я удря. Когато се уверил, че жената е в безпомощно състояние, той взел парите, които забелязал (200 лева) и напуснал дома на пострадалата. По пътя към дома си, подсъдимият срещнал свои познати и продължил вечерта си с тях.

Мъжът бил задържан на следващия ден. Той бил привлечен в качеството му на обвиняем за извършения от него грабеж. А няколко дни по-късно възрастната жена починала в болницата, което довело и до промяна в обвинението.

Решението на Окръжен съд – Шумен подлежи на протест и обжалване пред Варненския апелативен съд.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име