Необходима ни е не просто сделка за ново правителство, а ефективно управление със стратегически хоризонт от време, в който да изпълни необходимите реформи. Това заяви президентът Румен Радев по време на консултацията си с “Продължаваме Промяната”, представлявана от Кирил Петков, Асен Василев, Никола Минчев и Андрей Гюров.

„Провеждам консултации в търсене на обединение около отговорни национални цели и приоритети и в очакване да се оползотвори последната надежда – третият мандат за съставяне на правителство в рамките на настоящия парламент”, каза държавният глава.

„Явно след прокараните нови червени линии това не е лека задача, но политиците и в порламента и в правителството са там по волята на българските граждани, които очакват диалог, компромиси, усилена работа, така че да се решават техните проблеми, които в условията на глобална криза растат с всеки един ден“, допълни Радев.

Президентът се обърна към представителите на партията с въпрос готова ли е „Продължаваме промяната“ да участва и да подкрепи правителство с мандата на друга политическа сила. Премиерът в оставка Кирил Петков каза, че са готови да разговарят с всички, „които могат да взимат решения сами и не са зависими от външни сили.“

„Осъзнаваме огромната отговорност, която имаме пред българския народ. Ние сме тук, за да заявим цялата ни готовност и да бъдем максимално диалогични. Готови сме да направим всичко възможно България да има парламент и правителство. Не сме готови да дадем властта на шепа хора, които да ограбят народа“, заяви премиерът в оставка Кирил Петков.

Президентът Румен Радев ще проведе днес консултации с представители на всички парламентарни групи в 47-ото Народно събрание. Това е вторият кръг консултации преди да вземе решение на коя от тях да връчи третия мандат за съставяне на правителство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име