Правителство падна, защото удари схеми за милиарди, източени от пътното строителство, от граничния контрол, от железопътния транспорт. Това заяви бившият премиер Кирил Петков в обръщение, в което направи анализ на работата на коалиционното правителство.

Петков подчерта, че в страната няма условия за апокалипсис и добави, че политици и брокери се възползват от политическата нестабилност, за да всяват страх и да накарат хората да забравят кой е превърнал България в ограбена, смазана от корупция държава, най-бедната в Европейския съюз.

„Искат да забравите, че за 12 години крадяха вашите пари, искат да забравите за пачките и кюлчетата, с които пълниха чекмеджетата си, искат да ви излъжат, че имат магическа пръчка и могат да намалят цените на бензина, на газа и спрат световната инфлация, искат да ви излъжат, че могат да спрат войната и нейните последици, а реално искат да се върнат и да продължат да ви крадат“, посочи Петков.

„Тяхната цел е да забравите кой превърна България в ограбена, смазана от корупция държава, най-бедната в Европейския съюз. Да снижите очакванията си. Да изоставите стремежа си към по-добър живот“, допълни бившият премиер. И коментира, че ударените от правителството милиарди от корупционни схеми, в продължение на 10 години са обогатявали двайсетина избрани, вместо да отиват за гражданите. Тази битка според него ще бъде спечелена, когато прокуратурата си отвори очите за тежките злоупотреби.

Петков се обърна и към доскорошните си колеги от парламента, “новите месии, които обещават възраждане на база на омраза“ и към “троянския кон в правителството“, за какъвто обяви водача на ИТН Слави Трифонов. “По действията ще ги познаете, когато гласуваха срещу правителството, заедно с ДПС и ГЕРБ и бламираха антикорупционното законодателство“, припомни Петков.

Бившият премиер призова: „Не допускайте такива политици повече! Изисквайте повече! България може повече. За кратките 7 месеца видяхме как 2 милиарда могат да отидат за икономически мерки за всички хора, вместо за джобовете на двайсетина“

Кирил Петков заяви, че въпреки кризите, с които е трябвало да се справя, оставя страната в отлично състояние. “Условия на апокалипсис в България няма“, категоричен е Петков. Като постижения на правителството си той посочи отпуснатите помощи за зимата; удължени компенсации за бизнеса, така че да не се усети увеличаването на цените на тока, подсигуряване на по-евтин втечнен газ; повече пари за заплати за медици и учители; допълнителни помощи за уязвими групи. Както и че оставя на служебните министри излишък в бюджета от 1,5 млрд. лв.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име