44-годишен мъж запалил в двора на къщата си сухи треви и храст, а пламъците се прехвърлили към съседен имот. В 13:57 часа вчера е дежурната част на РДПБЗН- Шумен е прието съобщение за пожар в сухи треви на ул.“Георги Бенковски“ в село Каменяк. Към адреса е насочен противопожарен екип от шуменската пожарна. След пристигане на място огнеборците заварили да горят покрив на къща и навес и около 50 000 кв.м сухи треви и храсти. На помощ в гасенето и ликвидиране на огъня са пристигнали още два екипа от шуменската пожарна.

Изяснено било, че 44-годишен мъж запалил в двора на къщата си сухи треви и храсти. Пламъците се прехвърлили към съседен имот. Силният вятър допълнително затруднил пожарогасенето.  Ликвидиран е с помощта на 29 тона вода, ръчни пожарогасители и пяна. Унищожена е овощна градина с площ от около 2000 кв.м. и около 50 кв. м. покривна конструкция на къща, собственост на 32-годишен шуменец.

Огнеборците спасили от опожаряване 6 къщи в село Каменяк. За извършено престъпление по чл.331 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство. 44-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име