Премиерът Гълъб Донев, сн. МС

Освобождаване на досегашните областни управители и назначаване на нови е включено в дневния ред на първото редовно заседание на служебното правителство, което започна в 10 ч. днес.

Според неофициална информация, кабинетът ще смени почти всички областни управители в страната, с изключение на два или 3 региона.

Нов областен управител ще има и в Шумен, съобщиха запознати.

В началото на заседанието премиерът Гълъб Донев заяви, че очаква реални действия с конкретни резултати от кризисния щаб в енергетиката, който беше създаден вчера. Премиерът бе категоричен, че отговорността му като министър-председател е да търси варианти за справяне с проблемите и да не създава илюзии. Правителството знае какво прави, няма нужда от външни консултантски услуги, категоричен бе Донев, цитиран от правителствената пресслужба.

Още утре Министерството на енергетиката, съвместно с Министерството на финансите, ще изготви план за финансовото стабилизиране на „Булгаргаз“, за да бъде дружеството в състояние да обезпечи финансово газовите доставки. В тази връзка следващата седмица енергийното ведомство ще обяви търг за краткосрочни доставки на втечнен газ, така че да бъде осигурено потреблението на страната до края на отоплителния сезон. „Това са резултатите, които постигнахме след снощната работа на кризисния щаб. Работата ще продължи и в почивните дни, така че да бъдем максимално прозрачни и честни пред българските граждани, пред българското общество и пред българския бизнес“, подчерта Гълъб Донев.

На днешното си заседание служебното правителство ще приеме и постановление за организирането на предсрочните избори на 2 октомври, и ще определи вицепремиер, който да отговаря и да координира подготовката.

Ще се приеме и план-сметката за изборите.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име