С постановление на наблюдаващ прокурор от Районна прокуратура – Шумен за срок до 72 часа са задържани жена и мъж от село Каспичан заради нападение над лекар, съобщиха от Апелативна прокуратура.

С. Р. и М. Р., които нападнаха лекар от Центъра за спешна помощ в Шумен, са привлечени към наказателна отговорност за едро хулиганство, извършено с изключителна дързост и цинизъм, и отправяне на закани за убийство. А 28-годишната жена има повдигнато обвинение и за причинена лека телесна повреда по хулигански подбуди на медицински специалист при изпълнение на служебните му задължения.

Двамата са задържани като обвиняеми във връзка с бързо производство, започнато на 2 август 2022 г. Около 2.30 ч. на същата дата група граждани потърсили лекарска помощ в Спешния център в МБАЛ-Шумен заради симптоми на хранително отравяне. Предния ден всички те били гости на сватбено тържество.

Млади жена и мъж настоявали пред дежурния лекар детето им да бъде прегледано по-бързо. Според правилата на болничното заведение, тъй като става въпрос за малко дете, следвало да бъде направен задължителен консулт с педиатър, като такъв бил поискан незабавно. Въпреки това родителите на детето се разгневили и започнали да крещят и да обиждат младата лекарка. Отправили към нея закани за убийство. 28-годишната майка на детето стигнала още по-далеч, като хванала за врата лекарката и започнала да я души.

Докато пристигналият на място полицейски екип изяснявал ситуацията, С. Р. и М. Р. заедно със своето дете напуснали болницата. По-късно били установени.

Младата лекарка е получила лека телесна повреда в резултат от нападението на майката.

Работата по бързото производтсво продължава под ръководството и надзора на Районната прокуратура в Шумен.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име