18-годишна неправоспособна шуменка е катастрофирала след употреба на алкохол и наркотични вещества, съобщиха от полицията. В 3 ч. в дежурната част на полицейското управление в Шумен е приет сигнал, че водач на лек автомобил Мерцедес катастрофирал в колонка на бензиностанция на бул.“Ришки проход“ в града.

На място веднага е пратен полицейски екип. Установено било, че зад волана на лекия автомобил е 18-годишна неправоспособна шуменка. Била във видимо нетрезво състояние, тествана е с дрегер. Отчетени са 1,64 промила алкохол в издишания въздух.

Тествана е и с дръг тест, отчетена е положителна на кокаин проба. Отказала  да даде кръвна проба за анализ. В пътничка на автомобила, 17-годишна шуменка, е намерено и иззето пликче с бяло прахообразно вещество, което по нейни данни е кокаин.

Двете момичета са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувани са досъдебни производства за престъпления по чл. 343 „Б“ ал. 1 от НК и за извършено престъпление по чл. 354 ал. 3 от НК за шофиране след употреба на наркотични вещества и държане на наркотични вещества.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име