Консултации за РИК. Сн. Областна администрация

Две предложения за председател на Районната изборателн комисия в Шумен бяха издигнати на днешните консултации за определяне състава на РИК, свикани от областния управител проф. Христо Христов. За председателското място спорят коалиция „Продължаваме промяната“, които номинираха за поста Светлин Стрелков и ГЕРБ, които издигнаха кандидатурата на Ивайло Илиев.

В консултациите участваха представители на парламентарно политически формации – „Продължаваме промяната“, ГЕРБ-СДС, ДПС, коалиция „БСП за България“, „Има такъв народ“, коалиция „Демократична България – Обединение“ и партия „Възраждане“.

Съставът на РИК – Шумен е 13 души, включително председател, двама заместник-председатели и секретар, като съотношението между партиите и коалициите е както следва: за „Продължаваме промяната“ – 4 членове,  за ГЕРБ-СДС – 3 членове, за ДПС – 2 членове; за БСП – 1 член; за „Има такъв народ“ – 1 член; за Демократична България – 1 член, за Възраждане – 1 член. Председателят, заместник-председателите и секретарят не могат да бъдат от една и съща партия или коалиция.

За двете места на заместник-председател бяха направени 4 предложения. БСП предложи Мариела Великова, „Има такъв народ“- Веселина Маринова, а от „Продължаваме промяната“ номинираха Светлин Стрелков и Надежда Върбева. В хода на дискусията предложението за Стрелков беше оттеглено. 

За секретар предложенията са две – от ДПС предложиха Ахмед Джамбазов, а от „Продължаваме промяната“ направиха предложение за Милен Митев.

Областният управител ще представи в ЦИК протокол от проведените консултации и предложенията на партиите и коалициите. Със свое решение ЦИК ще назначи състава на РИК Шумен за предстоящите избори.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име