Три високотехнологични оранжерии, изградени във вътрешността на бивш стопански двор в с. Долец в община Попово, са установили служители на областната дирекция на МВР в Търговище.

Претърсване в постройката, стопанисвана от 44-годишна жена от Попово, било извършено около 11,30 ч на вчера. Там криминалистите са открили 589 саксии с отглеждани в тях растения с общо тегло 27 кг зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. Оранжериите са били разположени в хале, разделено на 3 части. Растенията в тях са се намирали в приблизително еднаква фаза на развитие.

При претърсване в дома на същата жена в Попово е намерен пакет със суха тревиста маса с тегло 2 кг, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. В избено помещение към жилището е намерена оборудвана лаборатория без растения в нея.

Зелената и сухата тревиста маса, както и високотехнологичното оборудване, са иззети по надлежния ред. 44-годишната жена е задържана в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство по чл. 354в, ал. 1 от Наказателния кодекс. Работата по документиране на случая продължава и се осъществява под ръководството на прокурор от Районна прокуратура Търговище.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име