Наркооранжерията в напоителен канал край Мътница

Районна прокуратура – Шумен привлече към наказателна отговорност за две престъпления двама мъже от града, засели и отглеждали растения от рода на конопа в нарушение на закона и държали в себе си марихуана. На Т. Т. (32 г.) и П. В. (21 г.) са повдигнати обвинения по чл. 354в, ал. 1, във връзка с чл. 20, ал. 2 от НК и по чл. 354а, ал. 1 от НК, съобщиха от Апелативна прокуратура.

За първото престъпление законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 до 5 години и глоба от 5000 до 10 000 лева, а за второто – наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 до 6 години и глоба от 2000 до 10 000 лева.

Престъпната си дейност двамата обвиняеми развивали в гориста местност край шуменския квартал Мътница. В напоителен канал те изградили оранжерия за отглеждане на коноп и започнали да се занимават с противозаконната дейност съвместно. От мястото са иззети 49 растения марихуана в различен стадий на растеж. При обиски в жилищата на двамата мъже също са намерени и иззети количества суха тревиста маса – в дома на Т. Т. около 1 грам, а в дома на П. В. – 15 грама.

Под надзора на прокурор от Районна прокуратура – Шумен работата по документиране и доказване на извършеното престъпление продължава. Назначени са различни експертизи.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име