Сн ОДМВР, архив

27-годишен мъж от Шумен и 20-годишен от Нови пазар са задържани в полицията за наркотици, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР

Малко след 2 ч. на 21 септември в дежурната част на ОДМВР – Шумен е приет сигнал от собственик на хотел на ул. „Марица“ в града, че в една от стаите има гост, който буйства и се държи неадекватно. Пристигналият в хотела полицейски екип установил, че това е 27-годишен мъж от Шумен, който бил видимо неадекватен. В стаята му е намерена угарка от саморъчно свита цигара, а по пода в банята имало около 10 грама тъмнозелена суха тревиста маса, която по негови данни е чай за пушене. Предстои да се изследва в лаборатория. 27-годишният е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 А ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

20-годишен от Нови пазар е установен да шофира след употреба на наркотични вещества. Минути след 14 ч. вчера за проверка на ул. “Васил Левски“ в Нови пазар бил спрян водач на Пежо 307 с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 20-годишен местен жител. Пътните полицаи го тествали за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози. След проверка с дръг чек била отчетена положителна на канабис проба. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в града. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име