Съпредседателят на Зелено движение Владислав Панев и кандидатът на зелените от листата на ДБ Александър Денев поднесоха тази сутрин цветя пред Паметника на загиналите във войните шуменци за Деня на независимостта

Шуменската листа на “Демократична България” организира среща за своите избиратели с Владислав Панев, на която се обсъдиха теми от значение за града и региона. По време на разговора се посочиха конкретни проблеми, с решаването на които се ангажира коалицията със своята активна парламентарна дейност в следващия парламент.

Владислав Панев изрази увереност, че страховете за жанвиденова зима са силно преувеличени и че месеците пред България няма да са страшни при разумно и практично управление. Точно обратното, според Панев сегашната ситуация предлага огромен шанс за развитие на страната, тъй като произвеждаме големи количества електричество, което не само задоволява нашето локално потребление, а и реализира значителни приходи от износ. Тези приходи осигуряват средствата, които се използват от бизнеса и домакинствата за по-ниски сметки за ток.

По време на срещата възникна въпросът за диверсификацията на енергийните източници и как България може да постигне енергийна независимост. Освен осигуряване на надеждни източници на газ като азерския, който се очаква да потече към България от 1 октомври, в дългосрочен план страната трябва да се ориентира към силно намаляване на енергийната зависимост от изкопаеми горива. Необходимо е да се инвестира в изграждане на инфраструктура, която да осигури ползване на местни възобновяеми енергийни източници чрез фотоволтаици, термопомни и т.н.

На кафе с Владо Панев членове и симпатизанти на ДБ и Зелено движение говориха за проблемите на Шумен и зелените решения за преодоляване на кризата

Избирателите от Шумен се поинтересуваха дали този тип добив на енергия е подходящ за битовите потребители. Кандидат-депутатите обясниха, че чрез монтиране на подходящи съоръжения върху покрива или в двора на имота абсолютно всяко домакинство може да произвежда достатъчно количество електричество, което не само да задоволява неговото потребление, но и излишъкът да е възможно да се продава. Законът за фотоволтаиците мина на първо четене в предишния парламент, а в следващия се очаква да бъде приет. Това означава, че съоръжения до 10,8 киловата ще могат да минат на уведомителен режим и ще се избегне многомесечното изчакване на разрешителни.

Местните земеделци проявиха интерес дали се предвижда отпадане на забраната на преработване на индустриален коноп. В момента в България при определен разрешителен режим се отглежда коноп, но преработката му е забранена и това води до директни загуби за българската икономика. “Демократична България” се ангажира да прокара закон, който да подкрепи целия цикъл: отглеждане, преработка и търговия със стоки от индустриален коноп. От тази непретенциозна култура могат да се изработват огромен брой стоки: козметика, текстил, дори и хартия, което би довело до намаляване на използването на дървесина.

Изграждането на ВЕИ инсталации и стимулирането на отглеждане и производство на индустриален коноп дават реална възможност за съживяване на българските села и насърчаване на предприемачеството.

Кандидат-депутатите от листата на “Демократична България” и техният гост Владислав Панев се ангажираха пред българските избиратели да защитават отдадено интереса на гражданите и предприемачите в следващия парламент и да направят всичко възможно да съставят работещо правителство. Най-важното в този момент е чрез подходящи реформи да се освободи предприемаческата енергия, да се използват всички предимства на българската икономика за навлизане на нови пазара и целево да се защитят най-нуждаещите се хора.

Домакини на срещата бяха кандидатите от листата на ДБ Васил Тодоров, Александър Денев /Зелено движение/, Пламен Петров и Светослав Кукуянов

Пресцентър Демократична България

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име