На 15 октомври за четвърта поредна година Сдружението на жените мотористи „Емпауърд България“ (Lady Bikers Mpowered Bulgaria) ще проведе Национална кампания „Заедно срещу рака на гърдата“. Събитието ще се състои в Шумен, в Първа частна АГ-Клиника, от 8.30 ч. до 19 ч., съобщават от сдружението.

През целия ден екип от специалисти ще извършва безплатни профилактични прегледи с мамографски апарат и консултации с лекар, специалист-мамолог с богат опит в ранния скрининг. Прегледите ще се извършват от лекари-специалисти – д-р Иван Георгиев и д-р Бисер Митев, и ще се консултират от д-р Василева, Българско дружество за борба с рака на гърдата.

Средствата за апаратурата и лекарския екип са осигурени от Сдружението на Жените Мотористи „Lady Bikers MPowered“.

Прегледите ще се правят с предварително записване на тел.054 800 402, Първа частна АГ-клиника. Нека когато се записват, дамите изрично да пояснят, че става дума за 15 октомври и Кампания на жените мотористи, призовават организаторите

„Днес знаем, че проблемът изисква гласност, осъзнаване и взаимност – от цялото общество, всеки ден. Ранното откриване на рака на гърдата може да спаси живот и никоя жена не трябва да загуби живота си заради неведение или неосведоменост относно болестта“, казват от Сдружение „Жените Мотористи ЕМпауърд България“ и водени от тази убеденост, за поредна година става част от глобалната кампания срещу рака на гърдата. 

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име