Двама души са установени да шофират след употреба на наркотични вещества, а други двама – след употреба на алкохол, съобщиха от полицията.

Около 01:55 часа на 22 септември за проверка на ул.“ Св. Св. Кирил и Методий“  във Велики Преслав за проверка бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Голф“ с шуменска регистрация. Зад волана бил 27-годишен мъж от Шумен. Полицейските служители го тествали за шофиране след употреба на наркотични вещества. Отчетена била положителна на кокаин, амфетамин и метамфетамин проба. Шофьорът не е дал кръвна проба за анализ.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест в РУ- Велики Преслав. При извършения му личен обиск в него е намерен плик с около половин грам бял кристален прах, който по негови данни е метамфетамин. Ще бъде изследван в лаборатория. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК е образувано бързо производство.

28-годишен шуменец бил установен да шофира след употреба на амфетамин, метамфетамин и канабис при проверка около 02:30 часа на 23 септември на бул.“Велики Преслав“. Малко след винпром екип на пътна полиция спрял за проверка водач на лек автомобил Ауди А3 с шуменска регистрация. Зад волана бил местен 28-годишен жител.

Тестът с дръг чек отчел положителна на амфетамин, метамфетамин и канабис проба. Отказал да даде кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство. 

На 21 септември около 18:25 часа за проверка в село Загориче бил спрян водач на лек автомобил Фолксваген „Пасат“ . Зад волана, във видимо нетрезво състояние бил 42-годишен местен жител. Тестван бил за шофиране след употреба на алкохол. Дрегерът отчел 2,37 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

На 22 септември в 22:15 часа за проверка на бул.“ Александър Батенберг“ в Каолиново е спрян за проверка от полицейски екип  водач на лек автомобил Мерцедес Ц 200. Зад волана бил 51-годишен местен жител. Изпробван бил за шофиране след нетрезво състояние. Отчетени били 1,39 промила алкохол в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ.

Задържан бил за срок до 24 часа в полицейския арест в РУ- Каолиново. За извършено престъпление по чл.343 Б ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име