Полицейски проверки

От днес на територията на ОДМВР – Шумен е в ход специализирана полицейска операция за противодействие на нарушения на изборното законодателство. Целта е да се предотвратят и пресекат престъпления против политическите права на гражданите, заявиха от областната дирекция.

Ще бъде засилено полицейското присъствие във всички зони, определени като рискови. Работата на полицейските екипи ще бъде както за предотвратяване на подготвяни нарушения на изборното законодателство, така и по противодействие на конвенционалната престъпност.

Засилени проверки ще бъдат извършени на места, за които има информация, че се извършва купуване на гласове. Активна ще бъде работата с криминалния контингент, за да не се допуска организирането, предлагането и даването на имотна облага на лица, за да гласуват в полза на определена политическа партия или кандидат.

В 16.30 ч. днес на терен излязоха 10 полицейски екипа, които ще бъдат разположени и ще патрулират на рискови места. В тях са униформени и цивилни служители.

Освен в града е създадена организация и за засилено полицейско присъствие в малките населени места. Сигнали за нарушаване на изборното законодателство могат да се подават както на телефон 112, така и в районните управления, напомнят от областната дирекция.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име