Листа с Бойко Борисов

„Ние сме минали през всичко. Единствено ГЕРБ-СДС може да изведе страната от кризите. Вече сме го правили през 2009 година, когато ни удари световната финансова криза. Ние сме пример за етническия модел у нас в листите ни има и българи и мюсюлмани. Никога не сме делили вероизповеданията. Строили сме и сме ремонтирали и църкви и джамии. ГЕРБ-СДС е единствената политическа партия, която има позиция за мира и войната в Украйна. Нямам претенции, че сме безгрешни. Човешко е да се греши. Извини се и ще ти простят. Ние можем да поправим щетите нанесени от управлението на „Продължаваме промяната“, заяви Бойко Борисов пред симпатизанти в Шумен. В препълнената зала в ДКТ „В. Друмев“ хората посрещнаха лидера на ПП ГЕРБ на крака и със скандирания „Победа!“.

“Ако ме питате дали ме е страх от Кирил и Асен – не ме е страх. Истински ме е страх как наивно колегите от Европа и съседните държави се отнасят към АЕЦ „Запорожие“. Трябва да вдигнем шум. Да отидат в Брюксел, МААЕ и Вашингтон, защото тази централа трябва да е под голяма охрана. При една евентуална авария в АЕЦ „Запорожие“ всичко приключва! Който може да избяга в Канада – може. Но които останем тук – ще бъдем поставени под опасност да сме първи в Европа по онкозаболявания.  България е поставена под риск! Това трябва да се спре! Нима има по-голяма опасност за Европа и за нас?! Умолявам и президента Радев и кабинета да положат всички усилия за нашата сигурност. Ние произвеждаме ток, но ако гръмне реакторът в „Запорожие“, нищо няма да произвеждаме“, заяви Борисов.

Лидерът на ПП ГЕРБ коментира още, че ако “промяната” на ДБ, БСП и ПП направят правителство, то ще изкара едва няколко месеца. „Втори октомври е дотолкова важен, доколкото ще видим накъде ще се „лашка“ страната. Не сме перфектни, но измъкнахме страната от няколко кризи. Много неща са поправими, защото имаме златна родина. Произвеждаме всичко – и жито, и месо, и мляко, и сирене, и кашкавал, и олио. Пълни са полята със слънчоглед. Въглища в Маришкия басейн – колкото искаш. Произвеждаме ток. 45 лева струва токът от „Козлодуй‘. Много пъти съм вадил държавата от кризата. Ще се оправим и този път!“

Кметът на Шумен Любомир Христов, акцентира върху направеното в община Шумен по време на правителствата на ГЕРБ: „Бих искал да благодаря от името на шуменци за това, което направихме в Шумен по време на управлението на ПП ГЕРБ. Благодаря, ви г-н Борисов, че през цялото това време ние, общинската власт, можехме да правим прогнози, да планираме. И точно заради това, че можеше да правим сметка за утре, а не от ден за ден, както е сега, в индустриалния парк за 6 години имаме 25 инвеститори. В момента в Шумен се изграждат четири заводи. За 6 години в Шумен в Индустриалния парк вече работят около 3 хиляди човека. Централната власт имаше комуникация с местната, за разлика от днес. Пишем писма, за една година не сме получили отговори“.

Областният координатор на ГЕРБ за област Шумен и трета в листата на партията Ралица Тодорова представи листата с кандидатите за народни представители за изборите на 2-ри октомври и заяви, че амбицията на партията е на изборите да реализират най-малко два мандата от Шумен. „Заложили сме на ангажирани с проблемите на общността личности. Нашите кандидати за народни представители са готови да работят и дават решение на проблемите на регионално и национално ниво. Разчитаме на политическия опит и на професионализма на утвърдени в своите сфери личности, както и на енергията на младите попълнения в листата ни“, каза тя.

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Шумен Красимир Вълчев бе категоричен, това, което се случи през последната година и половина, ще остане само като неприятен спомен и леко отклонение от положителното развитие, което страната е имала „модела Борисов“. „Опитаха се да го заклеймят, защото нищо друго не успяха да предложат. Нищо градивно не направиха и мразят градивното начало, а ГЕРБ е символ на градивното начало“.

Вторият в листата Илтер Бейзанов призова хората да гласуват: „След тази дата родината ни трябва да поеме по правилния път. Програмата на ГЕРБ-СДС е реалистична. Знаем и можем да изведем страната от кризите. Водач на листата ни е най-успешният образователен министър Красимир Вълчев. Залагам пред вас честта си на човек и знам, че ще победим. Гласувайте с № 24. Трудните пътища водят до прекрасно бъдеще“.

Изходът от енергийната криза представи Теменужка Петкова: „От нашия избор зависи дали България ще има стабилно и компетентно правителство или държавата отново ще бъде управлявана от хора, които гледат на нея като фирма. Купуват руски газ през посредници, което го оскъпява. Европейската комисия набеляза мерки за справяне с енергийната криза. Част от тях ние от ГЕРБ-СДС предложихме месеци преди това.“, каза Петкова и призова: България се нуждае от отговорни лидери и стабилно управление. На 2 октомври гласувайте с № 24 в бюлетината.“

Пресцентър на коалиция ГЕРБ-СДС

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име