Мъж с бракониерски улов бил задържан, след като бил засечен около 4.30 ч. на 24 септември от екип на пътна полиция. Униформените контролирали движението по пътя Шумен – Силистра и малко преди разклона за с. Върбак забелязали водач на товарен автомобил Мицубиши Л 200 с шуменска регистрация, който криволичел по пътя.

Полицаите спрели автомобила за проверка на разклона за село Върбак, но след спирането водачът напуснал кабината и избягал към близката гора, където се укрил. След бързи действия на полицаите е установен и задържан.

Изяснена е самоличността му, 40-годишен от село Черна. При извършената проверка в автомобила бил намерен разчленен труп на елен, който бил поставен в найлонови чували, ловна карабина „Уинчестър“ с пълнител и поставени в него 3 боеприпаси. Оръжието било регистрирано на името на водача.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Трупът на животното е предаден на ветеринарен лекар за извършване на аутопсия. Образувано е досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име