Двама шофоьри и пътник в автомобил са били задържани заради наркотици.

20-годишен е установен да шофира след употреба на дрога. Проверката била извършена малко след 22 часа на 25 септември на бул.“ Симеон Велики“ в Шумен. Спрян бил водач на лек автомобил Опел „Вектра“ с разградска регистрация. Зад волана бил 20-годишен мъж от село Ясеновец, община Разград. Изпробван бил с дръг тест, отчетена била положителна на амфетамин проба. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 3 от НК.

На 23 септември около 17:20 часа на ул.“Васил Априлов“ в Шумен за проверка бил спрян водач на Тойота „Корола“ с шуменска регистрация. Автомобилът бил управляван от 38-годишен местен жител. Шофьорът отказал да бъде изпробван с техническо средство за шофиране след употреба на наркотични вещества или техни аналози. Ще бъде лишен от правото да управлява за срок от 2 години и ще му бъде наложена глоба в размер на 2000 лева.

При извършена проверка, в пътника – 36-годишен мъж от Шумен, е намерено полиетиленово пликче с около 2 г суха листна маса и друго – с около 1 г кристално вещество. По него данни са марихуана и метафетамин. При претърсване в дома му е намерено засято растение, което по данни на 36-годишния е марихуана. Всички иззети вещества ще бъдат изследвани. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 „А“ ал. 3 от НК.

На 23 септември около 16:55 часа за проверка на ул.“ Паламара“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил БМВ с варненска регистрация. Водачът, 34-годишен шуменец бил тестван с дръг чек.  Отчетена е положителна на амфетамин проба. Дал е кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име