Служители на Регионалната здравна инспекция в Шумен излязоха в обедната си почивка на символичен протест с искане на по-високи заплати. Така работещите в инспекцията подкрепиха и националните протести за увеличаване на възнагражденията в сектора.

Шуменските здравни инспектори настояват поне за 20 % увеличение на основните заплати със задна дата и в срок до 25.10.2022 г. Сега средната брутна заплата в РЗИ–Шумен е 1 050 лв., каза Албена Патлеева, председател на синдикалната секция към КТ „Подкрепа“.

Протестиращите напомниха, че това са единствените им доходи, тъй като са държавни служители и нямат право да работят на друго място. Заради ниските заплати в инспекцията има 6 незаети бройки. В момента в РЗИ – Шумен работят 65 служители.

Символичните протестни действия пред сградата на РЗИ ще продължат до края на седмицата. „Търпението и проявената от нас толерантност в името на общественото здраве са категорично изчерпани. Протестните ни действия ще продължат и през следващите дни, докато получим отговор на нашите искания”, категорични са служителите на РЗИ.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име