Общ концерт на Духовия оркестър, Женски хор „Златна лира“ и Професионален фолклорен ансамбъл „Мизия“ ще се състои на 28 септември в Търговище. Поводът е Световният ден на музиката, който отбелязваме на 1 октомври.

Началото е в 17.30 ч. на сцената пред Община Търговище. Програмата ще започне с общо изпълнение на трите състава на „Vivat musica“ на латвийския композитор Алдонис Калнинш. Произведението е аранжирано специално от диригента на Духовия оркестър д-р Росица Бояджиева-Вълева.

Репертоарът ще включва разнообразни поп, рок, джаз и фолклорни изпълнения. Духовият оркестър и хор „Златна лира“, с диригент Илияна Иванова, подготвят и общи изпълнения. Това са „Благослов за Търговище“, писано за двата състава от нашия съгражданин Христо Христов, както и „Случаен рагтайм“ на Петър Льондев. Програмата ще бъде закрита с музикални и танцови изпълнения на Ансамбъл „Мизия“, с главен художествен ръководител Любчо Василев.

Организаторите отправят покана към всички съграждани да споделим позитивното настроение, което музиката носи, и заедно да отбележим Световния ден на музиката.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име