Александра Кръстева е Мис България 2022

Две шуменки застанаха на върха на конкурса за красота „Мис България“, който се проведе снощи в столицата.

Александра Кръстева и Никол Иванова

Александра Кръстева е новата „Мис България“ и ще представя страната ни на световния финал „Мис Планет“. 19-годишната красавица обаче участва в конкурса не като представител на родния си град, а като „Мис София“.

Нейна първа подгласничка стана Никол Иванова, на 18 години, избрана за „Мис Шумен“ преди месец.

Никол Иванова беше избрана за лице на компанията Мерц Спешъл

Снощи Александра Кръстева спечели националната титла в конкуренция с 16 претендентки от цялата страна, които преминаха три конкурсни етапа, преди да бъдат отличени победителките.

В първия кръг момичетата демонстрираха най-новата колекция на известен български моден бранд, като показаха дневни и вечерни тоалети. Във втори кръг те бяха с бански костюми, съчетани с елегантни обувки на висок ток. В третия кръг претендентките бяха облечени в разкошни дизейнерски рокли.

Александра Кръстева получава короната от миналогодишната победителка

Александра и Никол преди обявяването на победителката

След трети кръг имаше селекция и от 16-те претендентки останаха само 10 участнички. Те отговаряха на различни въпроси, някои от които бяха свързани с актуални теми като войната в Украйна, опазването на околната среда, проблема с бездомните животни в България. След това на финала етап останаха петте най-харесвани от журито и публиката претендентки.

Победителката Александра Кръстева специализира софтуерно инженерство.  

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име