Хотел Рубо вече е предпочитана дестинация на модерните млади хора

Само седем месеца след откриването му, един нов хотел в Шумен вече се превръща в предпочитана дестинация за модерните млади хора от страната и от цяла Европа. И това се случва, докато статистиката отчита тревожни тенденции за бранша в региона – общата заетост на хотелите в Шуменско през юли 2022 г. е 18 % и намалява с 2 % в сравнение с миналата година.

Новооткритият хотел RUBO обаче преобръща статистиката, вероятно защото преобръща и традиционната концепция за хотел. А и заради много други, все успешни идеи. Накратко новият хотел може да бъде представен с три думи – „зелен“, „модерен“ и като „у дома“.

Отворен в първите дни на април, през август хотел RUBO вече е запълнен на 100 процента, при това без традиционните рекламни кампании – факт, с който основателно се гордее мениджърът на новата дестинация Дана Хинкова. Шуменци познават младата и амбициозна Дана като управител на първия апарт-хотел в града, създаден преди 7 години по нейна инициатива след дипломирането й по специалността „Хотелиерски мениджмънт“ в Швейцария. Проектът е повече от успешен, но концепцията се промени заради пандемията и в момента всички апартаменти са отдадени под наем за по-дълъг период.

Затова Дана е готова за следващата крачка и поема ново предизвикателство, изграждайки от нулата един класически хотел. От самото начало 29-годишната Дана има ясна визия за новия си проект – хотел RUBO ще бъде едно различно място за настаняване, където хората ще се чувстват комфортно и свободно, като в собствения си дом. И понеже обича да е пионер, след първия апарт-хотел, сега Дана Хинкова открива в Шумен и първият хоумтел (hometel) в български вариант.

Удобства и свобода – печелившата комбинация

Хотел RUBO се намира на тихата улица „Гиньо Писков“ 1, в непосредствена близост до зала Арена Шумен. Дестинацията е много удобна за туристите – едновременно до входа на града и на пешеходно разстояние от центъра.

Модерната сграда на RUBO веднага привлича погледа, а интериорът грабва посетителите с отворени пространства, светлина, минималистичен дизайн и усещането за уют и домашни удобства

Любимият скандинавски стил в интериора много допада на гостите

RUBO попада в категорията малки хотели – капацитетът му е 35-40 посетители. Пететажната сграда разполага със 17 стаи, от които 12 са двойни. В хотела има още 2 стаи делукс, които могат да подслонят трима или четирима гости, както и 3 апартамента на последния етаж.

Целият подземен етаж е паркинг, до който гостите слизат директно с асансьор. Помещението е оборудвано с автоматични врати и входът към паркинга е с карта, като в търговски център. В Шумен няма друг подобен хотел с толкова просторен паркинг и е очевидно, че за изграждането му е мислено още при строежа на сградата. Още тогава Дана била категорична – друго има – няма, но паркинг за клиентите задължително трябва да се осигури!

Целият подземен етаж е паркинг

А след като им осигурила затворен паркинг, Дана е направила и следващата стъпка – от месец там е монтирана и зарядна станция за електрически автомобили. На практика това е втората зарядна станция в Шумен, след тази на търговски хипермаркет, и може да се използва не само от клиентите на хотела.

Партерният етаж посреща гостите с голямо отворено пространство, което напомня на всекидневната вкъщи. Усещането е търсено съвсем целенасочено, за да даде на клиентите спокойствие и уют. На партера са разположени удобни канапета и маси, където гостите могат да изпият чаша кафе, да закусят или просто да си поговорят с новите приятели.

Цялото помещение, както и всички стаи в хотела, са боядисани в искрящо бяло. „Много държах на белия цвят, защото чистотата е първото нещо, което прави впечатление в един хотел“, обяснява Дана.

Интериорът на хотела е изцяло по нейна идея, а тя съвсем съзнателно търси изчистения минималистичен стил, който много се харесва на младите хора. И наистина е успяла да постигне скандинавски стил, толкова обичан заради своята функционалност, чар и простота.

Партерът на хотела е широк, отворен, с големи френски прозорци, от които струи светлина. Цветни акценти подчертават белите стени, а обраните мебели с изчистени линии допълват усещането на свежест и елегантност.

Акцентите допълват усещането за свежест и елегантност

Това усещане се повтаря и в хотелските стаи на първия и втория етаж. Стандартните двойни стаи изглеждат просторни заради отворените гардероби и изчистените мебели. Освен задължителните хотелски атрибути, Дана е оборудвала посетителите си и с постелки за йога, към които грижливо е прикрепила инструкции за йога позиции. „Ползват си ги“, смее се младата дама в отговор на въпроса дали гостите поглеждат постелките.

И разбира се, стаите искрят от белота и чистота. „Никой няма да се върне в мръсен хотел, затова за мен беше много важно всичко да е бяло, и хората като влязат да видят, че е чисто, защото на белия цвят и на тези мебели всяко петно се вижда моментално“, казва Дана Хинкова. И наистина, хотелът получава възможно най-високите оценки от гостите за чистотата и за персонала си.

Хотелските стаи също са искрящо бели

Хотел RUBO дава възможност и за бизнес срещи. В сградата има конферентна зала за 15-20 човека, подходяща за провеждане на интервюта и различни форуми. Към залата има отделен достъп, който не минава през хотела, така че се създава съвсем уединено пространство, където може да се разположи и кетъринг. Хотелът разполага и с красива лятна градина, дори и с паркинг за велосипеди.

В RUBO няма ресторант, но се предлага френска закуска, бюфет, румсървис, топли и безалкохолни напитки, алкохолни напитки и плодове.

За гостите в цялата сграда е осигурен бърз безжичен интернет. И не на последно място – хотелът приема домашни любимци.

Зеленият хотел

В хотел RUBO се прилагат природосъобразни практики за намаляване на отпадъците, за пестене на вода и на електроенергия.

Сградата е оборудвана със соларни панели, които много помагат за топлата вода.

Премахнати са всички пластмасови шампоани, балсами и душгелове за еднократна употреба и са заменени с диспенсъри.

Осветлението и в баните, и по коридорите е с фотоклетки, за да се пести енергия. Поне 80% от осветлението използва енергоспестяващи LED крушки. Всички прозорци са с двоен стъклопакет

Пластмасовите изделия са „забранени“ в Рубо – хотелът не използва пластмасови сламки, чаши, чинии или прибори

Мисля, че това е бъдещето, убедена е Дана Хинкова. Затова още при проектирането на хотела тя съвсем целенасочено го е планирала като по-зелено място.

Еко концепцията съвсем естествено се допълва с минималистичния интериор, а това много се харесва на хората, особено на младите гости от Западна Европа. А най-много им допада свободата да се чувстват като у дома, която е заложена в концепцията на хотел RUBO.

Като у дома

В отворения бар на партера всеки гост може да влезе и да си направи кафе, да ползва микровълновата печка и хладилника, да си приготви нещо за хапване. Това много се харесва на посетителите, защото така те се чувстват по-свободно и по-комфортно в сравнение със строгите правила на класическите хотели.

Място за кафе, чай или разговори с новите приятели

На хората им харесва, че няма бариери, че няма хотелски служител, който постоянно да им наднича през рамото, казва Дана Хинкова. Доскоро група чужденци, работещи за голяма шуменска фирма, се чувствали съвсем като у дома си в RUBO. „Кой когато се върне от смяна, си взема нещо от хладилника, приготвя си хапване в микровълновата или си прави кафе и си го изнася в градина. И все повтаряха, че са като вкъщи“, спомня си Дана

И насърчава своите гости да се чувстват свободно и комфортно. Дава им препоръки откъде да си поръчат хубава пица за вечеря или как да си организират кетъринг за някоя среща. Наскоро група химици установили колко е удобно да имат под ръка уединена конферентна зала, която може да се превърне в зала за вечеря, където могат да се видят и да си поговорят на спокойствие. Хората се чувствали толкова уютно, че даже издомакинствали и след вечерята си пуснали съдомиялната

Цялата нова концепция явно е успешна, защото хотел RUBO вече има своите верни клиенти и според Дана Хинкова нещата вървят в добра посока, макар че хотелът стартира в един труден за всички период, когато разходите за газ и електроенергия тръгнаха рядко нагоре.

Като всяко ново начало, и това не е лесно, но Дана по принцип не вярва в лесните неща. Радва се на конкуренцията и смята, че това е най-здравословната за бизнеса среда, защото те държи в кондиция. А когато през август за първи път успяла да напълни хотела на 100 процента, се убедила, че върви по правилен път.

Затова с още по-голям ентусиазъм продължава да трасира пътя на новия си проект. Много държи на обратната връзка и на мнението на гостите, защото е пипнала всяко нещо в хотела и иска да знае дали го е направила успешно.

Покрай пандемията българите откриха България и тръгнаха из страната, а Шумен е облагодетелстван заради старите столици и историческите места, които привличат туристи. А такива места като хотел RUBO ги карат да се връщат отново, защото им предлагат различно и хубаво настаняване.

Рекламна публикация

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име