Жечко Кюркчиев излиза от Шуменския съд без белезници на 30 септември

Жечко Кюркчиев, който е обвинен за катастрофата на кръговото кръстовище до „Практикер“, е пуснат под парична гаранция. Това съобщиха близки на загиналата при катастрофата Светомира Станчева. Заради промяната на мярката за неотклонение на Кюркчиев, който досега беше под домашен арест, на 4 декември от 15.00 ч. на лобното място на Свети ще се проведе протест.

„Законите в България са толкова изрядни, че човек понякога започва да се чуди дали живее в България или Африка. След два месеца престой у дома господинът, извършил престъплението вече е с променена мярка, а именно парична гаранция. По този начин законодателството в България пуска на свобода всички онези, които се водят толкова чисти!!! За да подкрепим промените ние разчитаме на вашето присъствие, да вдигнем шум, за да бъдем правилно разбрани! Благодаря от името на цялото ни семейство! Бъдете здрави!“, посочват близките на Свети.

По информация на Радио Шумен Жечко Кюркчиев е освободен под гаранция от 25 хиляди лева. Промяната е от 29 ноември, когато е изтекъл максимално допустимият срок по закон за задържането му и наблюдаващият прокурор от Софийска градска прокуратура е наложил парична гаранция.

Жечко Кюркчиев има и наложена забрана да напуска страната, считано от 3 октомври. Отнето му е и свидетелството за управление.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име