Двама души са били задържани по време на специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления свързани с културно-исторически ценности, съобщиха от полицията.

Малко преди 10 часа вчера вчера криминалисти от РУ- Нови пазар извършили проверка в търговски обект на ул.“Бенковски“ в града.

В метална каса са намерени и иззети общо 40 монети и други обекти с вид на културно-исторически ценности, металдетектор с пита, и отбранителна граната без да има разрешително. В частен дом на 36-годишния собственик са намерени и иззети множество восъчни отливки за изработване на КИЦ, кашони и чували с калъпи, металдетектор и други 20 антични обекти.

Случаят е докладван на дежурен прокурор в ОП- Шумен. Екип на СОБТ Варна е идвал на място да изземе и обезвреди гранатата. 36-годишният мъж от Нови пазар е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 278 ал. 6 от НК е образувано досъдебно производство.

В следобедните часове в рамките на специализирана полицейска операция в Нови пазар е извършено претърсване в частен дом на ул,“Мусала“, обитаван от 65-годишен местен жител.

Полицейските служители намерили и иззели около 1000 обекта с вид на културно-исторически ценности и два металдетектора с пити. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа в РУ- Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 278 ал. 6 от НК е образувано досъдебно производство.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име