Сн ОДМВР

Шуменец без книжка е задържан в автомобила си след преследване от Пети километър до Дивдядово, съобщиха от ОДМВР.

Около 15 ч. днес полицейски екип, който осигурявал безопасността на движението на главния път в района на Пети километър, подал сигнал със стоп палка на водач на лек автомобил Тойота с шуменска регистрация.

Водачът не спрял на униформените, ускорил скоростта си на движение и продължил. Веднага била създадена организация за спирането му. Екипът го последвал, като униформените подали информация на колегите си за посоката, в която се движи. В шуменския квартал Дивдядово екип на РУ – Шумен го спрял.

Водачът, 40-годишен мъж от Шумен, отново направил опит да осуети полицейската проверка, но бил задържан. Извършват се процесуално следствени действия.

Един полицай е пострадал при задържането му, тъй като шофьорът се заключил в колата, преместил се на дясната седалка и отказал да излезе. Наложило се стъклото да бъде счупено, при което един от полицаите се наранил леко, обясниха от ОДМВР. След преглед в болницата, полицаят се върнал на работа. 

Изяснено било, че свидетелството на шофьора е отнето. Мъжът е задържан е за срок до 24 часа за извършено престъпление по чл. 270 от НК. Работата по случая продължава.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име