Този нож 40-годишният водач извадил при опита на полицията да го задържат. Сн. ОДМВР

40-годишният шуменец, който вчера беше задържан от полицията след преследване, е с отнета книжка заради наркотици и има над 30 актове и глоби с фиш за различни нарушения на пътния закон. Това съобщиха от ОДМВР – Шумен

Около 15 ч. вчера полицейски екип осигурявал безопасността на движението по главен път Русе – Варна, в района на Пети километър край Шумен. Униформените забелязали водач на лек автомобил Тойота с шуменска регистрация, за който имали информация, че е лишен от правото да управлява. Подали му сигнал със стоп палка.

Водачът не спрял, ускорил скоростта си на движение и продължил. Полицейският екип го последвал, била подадена информация до всички екипи за нарушителя. Шофьорът продължил към село Мадара, на кръгово кръстовище се върнал към Шумен, оттам продължил през Индустриалния парк, отправил се към Велики Преслав. Близо до село Миланово направил обратен завой на главния път и отново се отправил към Шумен.

Малко преди отбивката за квартал Дивдядово не спрял на друг полицейски екип и продължил по околовръстния път. Влязъл в Дивдядово, където бил спрян от екип на РУ- Шумен. 40-годишния мъж направил опит да осуети полицейската проверка. Преместил се на дясната седалка, отказал да излезе доброволно от автомобила. Посегнал към голям кухненски нож, но полицейски служител счупил стъклото на дясната врата и го извел от автомобила.

Водачът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 270 от НК е образувано досъдебно производство.

40-годишният шуменец е с отнето свидетелство за управление на моторно превозно средство, след като отказал да бъде тестван за шофиране след употреба на наркотични вещества и техни аналози на 11 октомври 2022 г. Тогава е бил задържан за притежание на наркотични вещества. Като водач има 12 акта за установени административни нарушения, 10 наказателни постановления и 22 глоби с фиш.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име