Иван Иванов

„Бяха приети с огромно мнозинство аргументите на ръководството на партията по отношение на това, че трябва да се проведат разговори с всички парламентарно представени политически сили и да се излезе от политическата криза, в която се намира страната в момента. 94 души бяха „за“ – това е повече от половината на Националния съвет на БСП и само четирима – „против“ – това е доста показателно. Точката мина без дебат.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ и член на Националния съвет на левицата Иван Иванов в ефира на БНР.

„Компромисът, който правим и условията, които на практика почти не поставяме пред политическите сили да започнат разговори, са доста показателни за диалогичността, която предстои и за разбирането на ситуацията, в която е в момента държавата. Ние заявихме категорично, че няма ли консенсус от всички политически сили по тази тема, мандатът ще бъде върнат“, каза Иванов.

Процесът по провеждане на лидерска среща няма да се бави, а на нея ще бъдат обсъдени няколко важни теми – ще има ли управление, ако има под каква форма – експертно, политическо, смесено. Ще бъдат поставени и темите за бюджет 2023 г., Шенген, Плана за възстановяване и устойчивост. „Това са теми, които обединяват всички политически сили. Ако някоя от тези теми се окаже невъзможна за разговори, ще бъдем крайно изненадани, защото те присъстват в предложенията за развитие на държавата през следващите години“, коментира социалистът.

„Досега се правеха експертни срещи, канеха се различни преговарящи, посредници. Това не даде резултат. На масата трябва да се сложат разговорите между лидерите и да бъдат открити, честни и с ясно формулирани тези и цели, които да бъдат показани пред българските граждани“, заяви Иван Иванов.

Той призова партиите да не подхождат с  вътрешнопартиен егоизъм и фиксацията върху определени личности, за да може да се излезе от ситуацията.

Иванов посочи, че на лидерската среща, организирана от БСП, ще бъдат поканени всички  парламентарно представени политически формации. „Досега нямаме категоричен отказ от която и да е политическа сила на тази тема. Аз лично давам голям кредит на доверие на това, което предстои да се случи“, каза народният представител от левицата.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име