Сн. Нова тв, скрийншот

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заговори за бъдещо общо програмно правителство на ГЕРБ и БСП. Това стана след днешната лидерска среща, свикана от Корнелия Нинова за съдбата на третия мандат. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ седна по време на срещата от дясната страна на Борисов и приветства казаното от него, като даде да се разбере, че движението би участвало в бъдеща коалиция ГЕРБ – БСП – ДПС

На днешната среща се събраха председателите на ГЕРБ, ДПС, БСП и „Български възход“ – Бойко Борисов, Мустафа Карадайъ, Корнелия Ниова и Стефан Янев. Лидерите на ПП, ДБ и „Възраждане“ отказаха да участват.

Борисов заяви, че няма да подкрепи кабинет с мандата на БСП сега, което беше основната тема на срещата. Това предрешава съдбата на третия мандат, който президентът Румен Радев връчи на левицата и ни праща на поредните предсрочни избори.

Лидерът на ГЕРБ обаче даде заявка за общо управление в бъдеще, след поредните предсрочни избори. До седмица ГЕРБ ще има решение за бъдеща коалиция с БСП, съобщи Борисов след срещата с Нинова. Той обяви, че още днес ще бъдат изпратени покани до всички структурни звена на ГЕРБ да се произнесат до седмица дали партията трябва да участва в разговори за формирането на експертно правителство след поредните избори

След изявленията на лидерите на ГЕРБ, ДПС и „Български възход“ Корнелия Нинова заключи, че очевидно се отива към предсрочни избори. Тя обаче допълни, че Изпълнителното бюро на партията ще заседава днес по въпроса дали да се проведат допълнителни срещи с „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ и едва тогава ще се вземе решение за връщане на мандата.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име