Сн. пресцентър БСП

Връщаме третия мандат на президента в понеделник – това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в Народното събрание.

„Проведохме съвместно заседание на Изпълнителното бюро на БСП и на парламентарната група. Както знаете, получихме третия мандат. Отнасяме се изключително сериозно към тази задача. Изведохме най-важните приоритети за България и за българския народ в тези кризи в четири точки. Това са приоритети, които съществуват в програмите и намеренията на всички партии, тоест търсихме това, което да ни обедини, а не това, което ни разделя. Търсехме решение за излизане от кризите, в които се намираме и най-вече от политическата криза“, заяви Нинова пред журналисти.

Тя допълни, че левицата е подходила различно и е поканила всички лидери на парламентарно представените партии на разговор. „Някои от тях се отзоваха, други решиха да не участват. Това е техен избор, макар че поражда много въпроси. Обсъдихме проведените днес разговори. Обсъдихме възможните стъпки оттук-нататък и решихме – връщаме третия мандат в понеделник на президента. Оставаме отворени за разговори, които са важни за България и за българския народ с всички“, заключи Нинова.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име