Окръжният съд Шумен потвърди определения от 13 януару на Районния съд в града за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на двама мъже – на 59г. и 58 г. от гр. Горна Оряховица.

Въззивната инстанция не уважи жалбите на адвокатите на двамата обвиняеми и сподели мотивите за задържането на Районен съд-Шумен.

Мъжете са обвинени в извършване на квалифицирана кражба на 2670 лева и 500 евро от частен дом в шуменския квартал „Дивдядово“. Случаят е от 9 януари, съобщиха от съда.

За да обоснове своите определения, съдия Мариана Георгиева прие, че от събраните до момента доказателства в хода на разследването, може да се  направи извод за съпричастността на лицата към извършване на престъплението, за което са привлечени като обвиняеми.

Съдът прие за правилен и извода на първоинстанционния съд, че е налице реална опасност двамата да извършат друго престъпление или да се укрият, обосновавайки го с тежката наказуемост на деянията, както и със справките им за съдимост, от които е видно, че двамата подсъдими за осъждани, а единият от тях е извършил деянието в условията на повторност, в изпитателния срок, тъй като има влязла в сила присъда през  2020г. за идентично престъпление, за което е осъден на 5 месеца „Лишаване от свобода“ и „Глоба“, изпълнението на което е отложено за срок от 3 години.

Определенията на Окръжния съд не подлежат на обжалване и протестиране.

Коментари

коментар

Отзиви

Моля, напишете вашия коментар
Вашето име